bútor

Miért fontos a szellőztetés hőszigetelő rendszer felhelyezése után?

Ablak: nélkülözhetetlen a fényhez és a szellőztetés megoldásához.
Az ablak nélkülözhetetlen a fényhez és a szellőztetéshez

A fal önmagában is magas páraellenállást jelent, függetlenül a szigeteléstől. A korszerű nyílászárók beépítésének velejárója, hogy az otthonunk légtömörré válik, így nincsen ki-be mozgás az ablakokon keresztül, ezért van szükség arra, hogy mi magunk rendszeresen szellőztessünk

Akkor viszont, hogyan érdemes szellőztetni? 

A szellőztetést úgy érdemes véghez vinni, hogy egyszerre kitárjuk az ablakokat rövid időre, ezzel biztosítva egy intenzívebb légcserét. 

Ettől lesz tökéletes összhang otthonunkban

A résszellőzőt úgy érheted el, ha a hőszigetelt ablak kilincsét negyedes állásba teszed, általában a bukó és a nyitott állás közé. Ilyenkor a nyílászáró csukva van, viszont a vasalatok között egy keskeny rés keletkezik, amelyen keresztül szellőzni tud a szoba anélkül, hogy drasztikus hőmérsékletbeli változás történne. 

Milyen problémákat generál a szellőzés elhanyagolása, a hőszigetelés és az ablakcsere után:

  1. probléma : az épületet „légmentesen” lezárja

Az épület természetes úton nem szellőzik, mert az ablakok jól zárnak, a falazat pedig nem lélegzik. Lélegző falazat nincs, és nem volt soha. A különböző falazatoknak lehetnek eltérő páraáteresztő jellemzőik, de ennek semmi köze a légcseréhez

  1. probléma : elindul a penészesedés

Az elégtelen szellőzés miatt a szobákban a pára felhalmozódik, és ha talál hideg felületet, akkor kicsapódik, azaz víz formájában jelenik meg. A vizes felületeken a penész elszaporodik, spórájával mérgezi a család egészségét és rombolja az épületszerkezetet.

  1. probléma : a lakásban egészségtelen lesz a levegő

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük