bútor

A kárpittisztító gép működése

Karcher kárpittisztító gép
Karcher kárpittisztító gép

Egy kanapé sokak kedvenc helyét jelenti a lakásban. Hiszen ide lehet leheveredni egy hosszú nap után, itt lehet kényelmesen bekuckózni egy esti filmnézéshez, de lehet ez a helyszíne a nagy családi párnacsatáknak vagy édesség majszolásnak is. Bármi is legyen a program, ami biztos, hogy egy idő után mindez nyomot hagy a kárpiton, ami bizony bosszúságot jelenthet. Hiszen itt egy kisebb, ott egy nagyobb folt és máris elromlott a nappali összképe. A jó hír az, hogy egy kárpittisztító gép segítségével teljesen újjá varázsolhatja a kanapéját, foteleit vagy egyéb ilyen jellegű bútorait. Lássuk, mit érdemes tudni egy kárpittisztító gép működése kapcsán!

Miért hasznos egy kárpittisztító gép használata?

Bár számos házi praktika kering az interneten azzal kapcsolatban, hogy miként lehet a lehető legjobb módon eltávolítani a szennyeződéseket egy kárpitozott bútordarabról, ám ezek eredménye a gyakorlatban igencsak kétes. Hiszen nincs garancia arra, hogy az adott szer miatt nem fakul ki az anyag vagy éppen teljes mértékben eltűnik a folt. Ráadásul ha csak egy-egy részt kezelünk, szinte biztos, hogy nem lesz egységes a végeredmény. Éppen ezért hasznos egy kárpittisztító gép használata, amely működtetése szinte gyerekjáték.

Ideális mindenfajta textilfelülethez, megfelelő odafigyelés mellett nem tesz kárt az anyagban és meg sem lehet majd mondani, hol voltak a foltok korábban. Nem beszélve arról, hogy ezek a gépek a nem látható szennyeződésektől is megtisztítani a kárpitot. Az apró poratkák és az ürülékük bizony komoly forrásai lehetnek az allergiának, amelyek eltávolítása sima porszívóval lehetetlen küldetés. Egy ilyen gép által azonban minden téren megtisztulhat a család kedvenc kanapéja. Ráadásul a legtöbb modell szőnyegen, linóleumon is bevethető. Mindezek által megőrizhető a felületek makulátlan megjelenése és hosszabbítható az élettartamuk is.

A kárpittisztító gép működése

Egy ilyen kárpittisztító gép működése nem igényel szakértelmet, mindössze csak egy kis odafigyelés szükséges hozzá. A mai gépek már friss vízzel dolgoznak, amelyet a megfelelő tartályból nyernek, a szennyezett vizet pedig külön gyűjtik. Ezáltal ez egy pillanatra sem érintkezik a tiszta felülettel. Ennek köszönhetően pedig valóban eltávolításra kerül a szennyeződés és nem csak eloszlatja a területen. A legtöbb kárpittisztító gép pedig úgy van kialakítva, hogy a készülék teljes értékű nedves- és száraz porszívóként is használható.

Lássuk, miként működik mindez a gyakorlatban!

Először is egy porszívóra lesz szükség, hogy ha esetleg morzsák vagy egyéb hasonló szennyeződések vannak a területen, azokat eltávolíthassuk. Ezt követően következik a kárpittisztító gép működtetése. A megfelelő tartályt fel kell tölteni vízzel, valamint a tisztítószert is hozzá kell adni a használati utasításnak megfelelően. Fontos, hogy úgy kell tartani a tisztítófejet, hogy körülbelül tíz centiméter maradjon közte és a tisztításra váró felület között. A tisztítószeres vizet néhány percig hagyni kell hatni, majd ezután kell ráhelyezni a kárpitra a tisztítófejet, amely ekkor már érintkezik a kárpittal.

Addig szükséges ezt csinálni, míg már nem lehet több nedvességet visszaszívni a felületről. Amennyiben szükség van rá, át lehet öblíteni tiszta vízzel is a bútort. Fontos, hogy hagyjuk alaposan megszáradni a kárpitot egy jól szellőző helyiségben, majd ezt kövezően ez alapos porszívózás után újra birtokba lehet venni.

Ha mindezek alapján úgy gondolod, hogy ott az ideje neked is beszereznie gy ilyen kárpittisztító gépet, akkor érdemes szétnézni a különböző modellek között a Szerszámkell webáruház tisztítógép kínálatában.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük