Egyéb kategória

Bútorok védelme duguláselhárítással

A bútorok, kanapék klasszikus védelme

Ugye-ugye, amikor a bútorok védelme szóba jött a címben, akkor a duguláselhárítás szó megjelenéséig olyasmire gondolt, mint a bőrbútorok kenése, ápolása, a kárpitok tisztíttatása és tisztán tartása.
Bőrbútor esetén a Longlife ígérte hosszú tartósság lebeget a szeme előtt, kárpitos bútornál pedig a kopások elkerülésére koncentrált.

Csőtöréstől beázásig

Ám az a szomorú helyzet, hogy a bútorainkat, a kanapét, a szofát, a fotelt, a szekrényt, a puffot és még a miegymást is minden oldalról veszély fenyegeti.
Alulról a padlófűtés, oldalról a csőtörés, a tető felől a levelek-ágak által eltömődött csatornából a padláson át történő vízbetörés.
(Most az árvízről, a hetes esőről, a jégesőről, az udvari szennyvízelvezető elárasztó képességéről ne is beszéljünk!)

Mit is okozhat a vizesedés?

Az átázás valahogy kiszellőztethető, de a gyenge minőségű fa bizony eldeformálódhat. De még ennél is rosszabb a penészedés.
Mi a penész?

A penész egy olyan gombafajta, amely természetesen előfordul a környezetünkben, és általában nedves vagy párás helyeken nő meg. A penészgombák szaporodnak spórák révén, amelyeket a levegőben terjedve könnyen elhelyezkednek és kialakítanak új gombafoltokat.

A penészgombák elterjedt helyei a házakban a nedves vagy penészes falak, a fürdőszobák, a konyhák és a sötét, rosszul szellőző helyiségek. A penészgombák előfordulhatnak az élelmiszerekben is, ha azok rosszul tárolódnak vagy nedves környezetben vannak.

A penész káros lehet az egészségre, mivel a gombák spórái allergiás reakciókat válthatnak ki az emberekben. Az allergiás tünetek közé tartozhatnak az orrdugulás, a könnyezés, az orr- és torokviszketés, valamint az asztmás tünetek súlyosbodása. Bizonyos penészgombafajták toxinokat is termelhetnek, amelyek toxikus hatással lehetnek az emberi szervezetre.

Fontos megelőző intézkedéseket tenni a penész ellen. Ilyen intézkedések lehetnek például a megfelelő szellőztetés, a nedvesség és páratartalom csökkentése, a szivárgások kijavítása, valamint az élelmiszerek megfelelő tárolása és lejárati idejének betartása. Ha penészgombát találnak otthonában, érdemes szakemberhez fordulni a hatékony és biztonságos eltávolítás érdekében.

De bévül maradva a szobánkban, irodánkban, rendelőnkben, konyhánkban, fürdőszobánkban – vizsgáljuk meg, mit is tehetünk a károk elkerülése érdekében.

A dugulások megelőzése

Érdemes duguláselhárító szakembert hívni, aki a WC-től a konyhai csapon át a fűtés vezetékekig mindent átvizsgál, kitisztít – mondhatjuk úgy is, tervszerű karbantartást végez.
Ne szívjuk a fogunkat a költség miatt, hiszen ez töredéke lesz a majdani javításoknak, beleértve a bútorok cseréjét is. Képzeljük el, amint a nagymama beleülne a kedvenc foteljébe, az unoka elheveredne a fejhallgatós fejével a kedvenc kanapéjára – de nem lehet, mert a szennyvíz átáztatta azokat, a WC-ből visszáramló anyag szaga pedig beitta magát a szövetekbe – brrrr.
Baj esetén olyan duguláselhárító mester hívjunk, amelyik korszerű felszereléssel, WOMA-val, csőkamerával rendelkezik. Ugyanis nem mindegy mondjuk egy csőrepedésnél, hogy falbontással kisérletezik-e a mester a repedés megtalálásával, avagy műszerrel, vagy a csőbe eresztett kamerával állapítja meg, falbontás nélkül, a csőrepedés helyét.

***
Budapesten és az autópályákon elérhető tágabb környezetében, például Érd, Százhalombatta, Tatabánya, Győr, Székesfehérvár térségében ajánlom:

Világi Duguláselhárítás

Kecskeméten és tágabb környezetében:

Műszeres csőtörés vizsgálat

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük