bútor,  kanapé

Remény a bútor árak csökkenésére?

Olcsóbb, akciós lehet a kanapé?

Akciós sarokkanapé
Akciós sarokkanapé az Abútor Kanapé Áruházból

Ma egy reményekre okot adó hír jelent meg Németországban A németországi termelői árak csökkenéséről szóló hírekben található az alábbi, a bútorok, kanapék szekrények, fotelek iránt érdeklődőknek sokat mondó tényadat.

A tartós fogyasztási cikkek 4,7 százalékkal drágultak éves szinten Németországban. Kiemelten a bútorok áraira vetült baljós árnyék., hiszen eme iparágban 5,1 százalékos volt az emelkedés. Ám fordulat körvonalazódik: havi szinten a kilencedik hónapban a tartós fogyasztási cikkek ára 0,1 százalékkal csökkent.
És miért is ne gyűrűzne be a csökkenő ár hazánkba?

Az árak és a kereslet viszonylata a bútoriparban

Az árak és a kereslet viszonya a bútoriparban is hasonlóan működik, mint más iparágakban. A kereslet és az árak közötti kapcsolat alapvetően a következő tényezőkön alapul:

  1. Gazdasági ciklus: A bútoripar is érzékeny a gazdasági ciklusokra. A gazdasági növekedés idején a kereslet általában nő, mivel az emberek hajlamosabbak beruházni új bútorokba. Ellenkezőleg, gazdasági recesszió vagy lassulás idején a kereslet csökkenhet.
  2. Jövedelem: Az emberek a rendelkezésre álló jövedelmük alapján döntik el, hogy mennyit költenek bútorokra. Magas jövedelemmel rendelkező emberek hajlamosak drágább, minőségi bútorokat vásárolni, míg alacsony jövedelemmel rendelkezők olcsó árkategóriájú bútorokat vesznek.
  3. Divat és dizájn: A bútoripar divat- és dizájntrendekre is reagál. A trendi vagy divatos bútorok iránti kereslet magasabb, ami befolyásolhatja az árakat. Az olyan kereslet, amely a dizájn vagy a stílus miatt ered, gyakran lehetővé teszi a magasabb árakat.
  4. Demográfiai tényezők: A lakosság összetétele és változása is lehet hatással a bútoriparra. Például az öregedő népesség esetén a kereslet az idősek számára kényelmes bútorok irányába nőhet.
  5. Innováció és technológia: Az új technológiák és anyagok fejlődése lehetővé teszi a megfelelő és korszerűbb bútorok gyártását. Az ilyen innovációk hatással lehetnek az árakra és a keresletre is.
  6. Árak és verseny: A bútoriparban az árak versenyképesek, és a fogyasztók árérzékenyek. Az árverseny hatással lehet a kereslet alakulására. Az online kereskedelem növekedése lehetővé tette az árösszehasonlítást, ami tovább fokozza az árérzékenységet.

A bútoriparban az árak és a kereslet viszonya komplex, és számos tényezőtől függ. Azok a vállalkozások, amelyek képesek megérteni és időben reagálni ezekre a tényezőkre, képesek lehetnek a piaci rugalmas reagálásra.
Példa lehet minderre a budapesti Abútor Kanapé Áruház, ahol mindig talál az érdeklődő akciós árú termékeket. Vessünk egy pillantást ellenőrzésképpen ide: sarokkanapé.

***

Ajánlom még elolvasásra:

Bútorok, kanapék

A jó kanapé: az ideális bútor otthonodba

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük