kanapé

Fotel, ülőgarnitúra ára

Mi kerül ezen a fotelen ennyibe? - elmondjuk.
Mi kerül ezen a fotelen ennyibe? – elmondjuk


„Mi kerül ezen ennyibe?”

Szinte rögtön egy remek, klasszikus bohózat jut eszembe, amikor a fotel, az ülőgarnitúra ellenértékéről beszélünk. A „Mi kerül ezen a fotelen 7200 forintba?” című 1976-ban készült keserédes kabaréjelenet a fotel ára körül keringőzik, egészen a drámai végkifejletig.
Természetesen a végső (mondhatni pikáns) poén, és vele járó katarzis nem marad el, köszönhetően a magyar színjátszás két nagy legendájának – Almási Évának és Márkus Lászlónak.

Márkus Lászlót az éj közepén se hagyja nyugton a frissen vásárolt fotel árának mibenléte. Annyira nem, hogy apró darabokra tépi, töri, szaggatja a bútordarabot és a nejével összeadatja az összetevők – a fa, a szövet, a fémlábak – nyers árát. Persze, így igen messze kerülünk még a 7200 forinttól. A mentő ötlet sem segít, amikor a hivatalok, a hadsereg, az aluljárók, a felüljárók közös költségének fotelre jutó hányadát is hozzá számolják az addigi tételekhez.

A film azóta is aktuális, ugyanis remekül példázza a bennünk is gyakran felmerülő kérdést, amikor betérünk egy bútorüzletbe: mennyibe kerül, és mi kerül ezen a fotelen, ülőgarnitúrán, kanapén x forintba?
A világért sem szeretném untatni az olvasót, ezért nem vesézném ki ától cettig a bútor árak mibenlétét, hiszen akkor hetekig itt ülhetnénk.
A fő szempontokat érintjük csak, mégpedig azért, nehogy úgy járjunk, mint a bevezetőben szereplő házaspár. Mert ha logikusan gondolkodunk és kiszámoljuk mennyi az annyi, eszünkbe sem jut majd miszlikbe darabolni a bútort csak azért, mert annyiba került, amennyibe.

A legfontosabb ismérvek – miért fizetünk

A legjellemzőbb költségek közül pár: előállítási költség (tervezés, gyártóeszköz, előállítási hely, egyéb járulékos kiadás – anyagköltség, munkabérek, energia…), raktározás, szállítás, promóció, márka, helyi adók, értékesítés…

A kedvenc ülőgarnitúra, kanapé, fotel – olcsó

Szerencsére ki-ki pénztárcájától függően keresgélhet a bútorpiacon. Mindenki megtalálja az iroda, a rendelő, a home office, a család kedvenc ülőgarnitúráját, kanapéját, fotelét, mely szerethető, kényelmes, domináns, klasszikus vagy modern bútordarab – a mindennapok egyik főszereplője.
A kifutó termékeket kínáló outlet bútoráruházak is bőséges, kiváló minőségű termékpalettával rendelkezhetnek.

Ki fekszik az ágyacskában?

Érdemes előbb a bútoráruházak honlapjain körülnézni, majd személyesen is ellátogatni az adott bútorboltba. Ez a lakberendezési tárgy az, melynek nem elég, ha mutatós, kevés, ha csak passzol a helyiség enteriőréhez. Kényelmesnek és használhatónak kell lennie, alkalmazkodnia kell hozzánk, és a célkörnyezethez.
Más és más ismérveket, és a praktikumot szem előtt tartva választunk minőségi irodabútort, fotelt, sarok garnitúrát, 3-2-1 ülőgarnitúrát, franciaágyat. Figyelembe vesszük, kik fogják használni: gyerekek, házikedvencek is? Ha sűrűn járnak hozzánk vendégek, fontos a strapabíróság a kényelem is a bútor stílusa mellett.

Bútorok berendezett nappaliban

A bútorboltokban meg lehet tapogatni, ki lehet próbálni a kiszemelt portékát. Jólesik a fotel, kanapé szövetének, a bőrének, textilbőrének tapintása? Milyen fekvés esik rajta? Milyen az illata? – lehet, ez kissé furcsa aspektus, de főleg a női vásárlók számára alapvető szempont.

Honnan válasszunk ülőbútort?

Ha prémium minőségű ülőgarnitúrákat, ülőbútorokat kínáló bútoráruház jön szóba, az ország két távoli pontján is hozzájuthatunk olyan kincsekhez, melyekre a letisztult formavilág, az elegancia és a használhatóság a legfőbb jellemzők. Biztos vagyok abban, az itt megvásárolt termékek nem járnak úgy, mint Márkus László és az ő ominózus fotelje.

Korábban bútorokról:

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük