kanapé

Bútorvásárlás: ne legyen, hogy azt gondoltam

Sarokgarnitúra, sarokkanapé
Sarokgarnitúra, sarokkanapé

Istenem, hányszor hallhattuk már a környezetünkben: azt gondoltam, hogy befér a sarokba a sarokkanapé, de nem; azt gondoltam, hogy van ágynemű tároló alatta, de nincs; azt gondoltam, nem lesz nagy az asztal a konyhába, de mégis óriási … és így tovább.

Bútorvásárlási kedvébresztő a weben

A bútorgyártók és forgalmazók éppen ezért már a bútorüzletbe történő belépésünk előtt, a weben igyekszenek tájékoztatni minket a bútor hajszál pontos méreteiről, a funkcióiról, az anyagairól és minden egyébről, amiről csak lehet.

Nézzünk is példát erre, s válasszunk kanapét magunknak az Abútor budapesti bútoráruház honlapjáról. Válasszuk például az Aratta fantázianevű sarokkanapét.
Az azonnal kiderül a honlapról, hogy a szövetkivitelben mutatott termék bőr bevonattal is rendelhető illetve választható.

A termék funkciója mindenek előtt

De nézzük, milyen tájékoztatást kapunk a funkcióiról.
Lám, az információ vizuálisan érkezik, egy „beszédes” gif mutatja be, mi merre hajtható, emelhető, nyomható össze, teríthető ki – azaz hogyan módosíthatunk az eredeti állapoton.

Már a weben látjuk a funkciókat
Már a weben látjuk a funkciókat

Ugye, amikor belépünk az üzletbe és odalépünk majd ehhez a kanapéhoz, már tudni fogjuk, hogy a fejtámlát le is, föl is, meg minden….
De legfőképpen azt fogjuk tudni, hogy a látott funkciók kielégítik-e az igényeinket avagy nem. S ha nem, akkor nyilván a bútorbolt más sarkában fogunk magunknak sarokkanapét vásárolni, más funkciókkal.

Méretek: olykor a kisebb a jobb

De a példa kedvéért tegyük fel, megfelel nekünk az Aratta kanapé a látott tulajdonságaival, de izgulunk, nem fog-e lötyögni a termék a mi nappalink sarkában, vagy ellenkezőleg, be sem fér.
A honlapon jobb forgalmazók – a jobb gyártók információit követve, például a STAGRA bútorgyártóét – részletes mérettáblát adnak meg, így az ABútor Bútoráruház is, úgyhogy nem sokáig kell izgulnunk:

Ülőbútor, a tárgyalt sarokkanapé mérettáblája
Ülőbútor, a tárgyalt sarokkanapé mérettáblája


Szóval érdemes olyan honlapokról válogatni, amelyeken egy-egy konkrét árucikk, bútordarab, kanapé, kanapéágy, szekrény, ágy vagy bármi egyéb dologról közli annak minimum feltételeként:

  • mennyi az ára
  • milyen az anyagválasztéka
  • mekkora a mérete
  • milyen funkciókat teljesít

Itt most a minden árura egyformán vonatkozó alapinformációkat nem vettük sorba (pl. garancia, házhoz szállítás stb.).

***

Ahonnan ajánlották oldalunkat, mint kanapé kisokost:
A kanapé fogalma és más bútoros érdekességek

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük